Turgutlu Şifa Medikal

Turgutlu Şifa İşitme Cihazları

Anasayfa


     AQUACEL* Ag Cerrahi Yara Örtüsü

   
Ürün Kodu : a65
 Sipariş        Detaylar
 
 
Detaylar

AQUACEL® Ag Surgical Gümüş İçerikli Hydrofiber®  Cerrahi Yara Örtüsü

Etki Mekanizması

AQUACEL® Ag Surgical Gümüş İçerikli Hydrofiber®  Cerrahi Yara Örtüsü, vücut hareketi sırasında yara/insizyon geometrisinde oluşabilecek değişikliklere ve post-operatif ödeme uyum sağlayacak şekilde tasarlanan, gümüşlü, su geçirmez bir bakteriyel ve viral bariyer örtüdür.

Yara örtüsünün hidrokolloid bileşeni sağlam ve cilde zarar vermeyen bir yapışma sağlar ve örtünün travmaya yol açmadan çıkarılmasını destekleyerek, yarayı çevreleyen sağlam deriye verilen zararı en aza indirir.

Patentli Hidrofiber® Teknolojisi; naylon ve esneyebilen iplik ile örülen 2 kat Hidrofiber®, 4 kat AQUACEL®’e eşdeğerdir. Oldukça emici olan Hidrofiber® teknolojisine sahip merkezi ped, sızan kan ve serumu tutar ve vücudun iyileşme sürecini desteklemek üzere nemli ortamı sürdüren yumuşak bir jele dönüştürür.

Endikasyonlar

Bir sağlık uzmanının gözetimi altında, AQUACEL® Ag Surgical yara örtüsü travmatik ve elektif post operatif yaralar/insizyonların  yönetiminde kullanılabilir:

Kontrendikasyonlar

AQUACEL® Ag Surgical, yara örtüsüne ya da bileşenlerine karşı hassasiyeti olan veya  daha önce alerjik reaksiyon göstermiş kişilerde kullanılmamalıdır.

Kullanım talimatı

1.Yara örtüsünü uygulamadan önce, yara/insizyon alanını uygun bir yara temizleyiciyle temizleyin, steril salin ile iyice durulayın ve çevredeki deriyi kurulayın. 

2.Yara/insizyon ve Hydrofiber®   teknolojisine sahip ped arasında doğrudan teması sağlamak için uygun yara örtüsü boyutunu tercih edin. 

3.Yara örtüsünü steril paketinden çıkarın

4.Başta, arkadaki kağıdın 3/4’ünü yara örtüsü boyunca çıkararak, pedin ortası ve yapışkan yüzey ile parmakların temasını azaltın. Yara/insizyon hattının bir tarafına yerleştirin ve yara örtüsünü yara/insizyon hattı üzerine hafifçe sarın ve yerine yerleştirin.

5.Arka kağıdın kalan 1/4’ünü çıkarın ve yara örtüsünü hafifçe yara/insizyon hattı üzerine kapatın. Yara örtüsünü yerine sağlam şekilde yapışacak şekilde yerleştirin. Germeyin.

6.Yarı şeffaf hidrokolloid arkalık klinik uzmanının Hydrofiber®   teknolojisine sahip pedinin ortasını izlemesine ve yara örtüsünün ne zaman değiştirilmesi gerektiğini belirlemesine olanak sağlar. Düzenli klinik değerlendirmelere ve yerel yara örtüsü protokolüne bağlı olarak, yara örtüsü 7 güne kadar yerinde bırakılabilir.

7.Tüm yaralar/insizyonlar sık sık izlenmelidir. Klinik açıdan endike olduğunda (yani, sızıntı, aşırı kanama, enfeksiyon şüphesi olduğunda veya 7 gün dolduğunda) AQUACEL® Ag Surgical, yara örtüsünü çıkarın.

Diz insizyonlarını örtmek için, optimal yara örtüsü uygulamasının sağlanması bakımından, diz yaklaşık 30 derece açıda tutulmalıdır.

Yara örtüsünü çıkarma

Yara örtüsünü çıkarmak için, bir elinizle deriye bastırın ve diğer elinizle yara örtüsünün bir kenarını dikkatlice kaldırın. Yapışkan mührü koparmak için yara örtüsünü gerdirip çıkarın.

 
 
Talep Formu
Ad Soyad
Sipariş Miktarı
E-Mail
Telefon
İl
Adres
Ürün Adı
Kargo Tercihi
Mesaj
 
 
 
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382
Hava Durumu
Saat